Voor deze redactionele fotoshoot was Debbie Kreike | Food Creative verantwoordelijk voor de receptontwikkeling, tabletop styling, foodstyling en art direction. Er zijn vier typisch Hollandse gerechten gefotografeerd, maar dan met een oosters tintje.
Het eerste gerecht is haring, dat in Nederland vaak wordt gegeten met uitjes en/of zuur. Voor deze Japanse variant wordt de rauwe vis geserveerd met ingemaakte komkommer, gember en sojasaus. Het tweede gerecht is een oerhollandse stamppot, maar in plaats van de gebruikelijke andijvie wordt grof gesneden pok choy, een langbladerige Chinese kool, en lente-ui toegevoegd aan de smeuïge aardappelpuree. De rookworst is vervangen door krokant gebakken, pittige tempeh. Het derde gerecht is rijstebrij, romig dankzij de kokosmelk en zoet door de kersencompote. Het laatste gerecht is een smaakvolle ontmoeting tussen Nederland en Indonesië: een patatje (of moeten we friet zeggen) rendang; Indonesisch stoofvlees, geserveerd met sriracha mayonaise. Ingemaakte rode ui zorgt voor een lichtzure tegenhanger.
Debbie Kreike | Food Creative
Roland Geelen
Lisette Hesselink